banner
banner
banner

Δροσιστική σούπα αγγουριού με δυόσμο

Συνταγή

Δροσιστική σούπα αγγουριού με δυόσμο
υλικά

3 αγγούρια κανονικά (χωρίς πολλά σπόρια)
1 φλ.τσ. φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή μέντας)
2 κεσεδάκια απλό γιαούρτι αγελάδος
1/2 φλ.τσ. γάλα
1-2 σκελίδες σκόρδου
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 λάιμ, το χυμό και το ξύσμα (ή λεμόνι)
μερικά φύλλα δυόσμου ή βασιλικού γιά γαρνίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
παρασκευή

Πλένουμε αγγούρια και δυόσμο. Καθαρίζουμε τα αγγούρια, τα ανοίγουμε και αφαιρούμε όσα σπόρια μπορούμε, ειδικά αν είναι μεγάλα. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ με τον δυόσμο, το γιαούρτι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μιά κρέμα ομοιογενής (αυτό θα γίνει τμηματικά, γιατί συνήθως δεν χωράνε όλα τα υλικά συγχρόνως). Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λάϊμ (ή λεμονιού) καθώς και το γάλα, αν το μείγμα είναι αρκετά πηχτό. Χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα ακόμα και αδειάζουμε τη σούπα σε βαθύ σκεύος. Δοκιμάζουμε το αλάτι και την βάζουμε στο ψυγείο γιά 2 ώρες τουλάχιστον, πριν το σερβίρισμα. Τη σερβίρουμε παγωμένη σε μικρά μπολ ή μικρά ποτηράκια, γιά πιό εντυπωσιακή εμφάνιση. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου ή βασιλικού.

tips: είναι ένα ορεκτικό εύκολο, οικονομικό και κατάλληλο γιά ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Μπορείτε να το έχετε ετοιμάσει αρκετές ώρες πριν, γιατί η παραμονή του στο ψυγείο βοηθάει στο δέσιμο των γεύσεων. Δοκιμάστε την ίδια συνταγή και με βασιλικό, αντί γιά δυόσμο. Είναι ιδανικό σε ποτηράκια σαν πρώτο ορεκτικό, χωρίς να χρειάζεται να καθόμαστε σε τραπέζι. Γιά πιό επίσημες καταστάσεις, στερεώνουμε από μιά βρασμένη γαριδούλα στο χείλος κάθε ποτηριού ή βάζουμε δυό τρεις στο μπολ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος