Υλικά
600 γρ. καρπούζι κομμένο σε τρίγωνα μικρά κομμάτια Υλικά
300 γρ. ντοματίνια βελανίδια, κομμένα στη μέση
2 ντομάτες κομμένες σε όγδοα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
100 γρ. πλιγούρι μουσκεμένο
200 γρ. φέτα
100 γρ. γιαούρτι
50 γρ. κρίταμο τουρσί ή και φρέσκο
50 γρ. καππαρόμηλα και καππαρόφυλλα
Μερικά φύλλα δυόσμου
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
50 ml μηλόξιδο
½ κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το πλιγούρι με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο πιάτο και τοποθετούμε στη συνέχεια το καρπούζι, τα ντοματίνια και τις ντομάτες.
Φτιάχνουμε βινεγκρέτ με το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο και το κρεμμύδι, και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζουμε τη φέτα σπασμένη και το γιαούρτι και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε μια μους.
Παίρνουμε κουταλιές από τη μους φέτας και γαρνίρουμε τη σαλάτα.
Διακοσμούμε με το κρίταμο, τα φύλλα κάππαρης, τα καππαρόμηλα και τον δυόσμο.
*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαύρη Χήνα" στη Θεσσαλονίκη.