banner
banner
banner

Δροσερή σούπα με καλαμπόκι με κίτρινα τοματίνια και κίτρινες πιπεριές

Συνταγή

Δροσερή σούπα με καλαμπόκι με κίτρινα τοματίνια και κίτρινες πιπεριές
Υλικά

3 «κόρες»* φρέσκο καλαμπόκι (καθαρισμένες θα δώσουν περίπου 2 φλιτζάνια του καφέ)
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε καρεδάκια
450 γρ. κίτρινα τοματίνια, κομμένα στη μέση
1 μεγάλη φέτα ζυμωτό ψωμί, χωρίς την κόρα της, κομμένη σε κυβάκια
1-2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κ. σ. ξίδι από λευκό κρασί
2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 γερή πρέζα αλάτι
2 κ. σ. ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι με τα φύλλα του ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (τσάιβς)

banner
Παρασκευή

Κρατάμε μια μικρή ποσότητα από το καλαμπόκι και τις πιπεριές και την βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρειαστούμε. Χωρίζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σχοινόπρασο (ή τα κρεμμυδάκια) σε δύο δόσεις και τα περνάμε από το μπλέντερ, προσθέτοντας κάθε φορά μια ποσότητα από το ελαιόλαδο και το ξίδι. Τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία μάζα και στη συνέχεια τα μεταγγίζουμε σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, για 2 ώρες, τουλάχιστον, αλλά όχι παραπάνω από 24. Σερβίρουμε τη σούπα παγωμένη μαζί με το καλαμπόκι, τα καρεδάκια της πιπεριάς και το σχοινόπρασο που κρατήσαμε.
Σημ. Αν θέλουμε να αραιώσουμε λίγο τη σούπα, μπορούμε να τη σερβίρουμε με τριμμένο πάγο. Αν την θέλουμε κάπως καυτερή, ώστε να εξισορροπεί η γλύκα του καλαμποκιού, της προσθέτουμε λίγο ταμπάσκο.

 

Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος