banner
banner
banner

Δροσερή σούπα με γεύση ελληνικής σαλάτας

Συνταγή

Δροσερή σούπα με γεύση ελληνικής σαλάτας
Υλικά

500 γρ. ντομάτες
80 γρ. αγγούρι χωρίς τα σπόρια
100 γρ. πράσινη πιπεριά χωρίς τα σπόρια
90 γρ. κρεμμύδι λευκό
50 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. ξύδι
Λίγη ρίγανη ξερή
Αλάτι πιπέρι
Για τη μους φέτας
200 γρ. φέτα
100 γρ. γάλα
20 γρ. ελαιόλαδο

banner
Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη σούπα στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Σουρώνουμε και διορθώνουμε τη γεύση. Διατηρούμε στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε τη μους φέτας: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφράτο μείγμα. Τη διατηρούμε στο ψυγείο και τη σερβίρουμε ως συνοδεία στη σούπα.

*Η συνταγή είναι του executive chef Νίκου Ζερβού από το ξενοδοχείο Sheraton της Ρόδου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος