500 γρ. ντομάτες
80 γρ. αγγούρι χωρίς τα σπόρια
100 γρ. πράσινη πιπεριά χωρίς τα σπόρια
90 γρ. κρεμμύδι λευκό
50 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. ξύδι
Λίγη ρίγανη ξερή
Αλάτι πιπέρι
Για τη μους φέτας
200 γρ. φέτα
100 γρ. γάλα
20 γρ. ελαιόλαδο
Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη σούπα στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Σουρώνουμε και διορθώνουμε τη γεύση. Διατηρούμε στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε τη μους φέτας: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφράτο μείγμα. Τη διατηρούμε στο ψυγείο και τη σερβίρουμε ως συνοδεία στη σούπα.
*Η συνταγή είναι του executive chef Νίκου Ζερβού από το ξενοδοχείο Sheraton της Ρόδου.