banner
banner

Deviled eggs με αντζούγια

Συνταγή

Deviled eggs με αντζούγια
Υλικά

9 σφιχτοβρασμένα αβγά
150 γρ. φιλέτα αντζούγιας στο λάδι, στραγγισμένες και πολύ ψιλοκομμένες
⅓  φλ. μαγιονέζα
1 κ.γ. Μουστάρδα Dijon
Αλάτι
1 γερή πρέζα πιπέρι καγιέν
Για το σερβίρισμα: φύλλα σαλάτας

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αβγά, τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους. Τους βάζουμε σε μπολ και τους λιώνουμε καλά με πιρούνι. Προσθέτουμε τις αντσούγιες, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το πιπέρι καγιέν. Δοκιμάζουμε το αλάτι και δουλεύουμε με δυο πιρούνια μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά και να γίνουν σαν αλοιφή. Γεμίζουμε τα αβγά με το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι ή το μεταφέρουμε σε κορνέ για να το βγάλουμε σε κάποιο ωραίο σχέδιο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Όταν πρόκειται να τα σερβίρουμε, στρώνουμε μια πιατέλα με φύλλα σαλάτας και ακουμπάμε επάνω τα αβγά και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη γλυκιά πάπρικα για χρώμα.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος