banner
banner
banner

Deviled eggs (αβγά του διαβόλου) με αντζούγιες

Συνταγή

Deviled eggs (αβγά του διαβόλου) με αντζούγιες
Υλικά

9 σφιχτοβρασμένα αβγά*
1 κονσέρβα φιλέτα αντζούγιας σε λάδι στραγγισμένες και πολύ ψιλοκομμένες
1/3  φλ. μαγιονέζα
1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας καυτερή
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανάμικτα φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αβγά, τα κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τους κρόκους. Τους μεταφέρουμε σε μπολ και τους λιώνουμε με πιρούνι να γίνουν σαν πουρές. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τις αντζούγιες, αλάτι (προσεκτικά διότι οι αντζούγιες είναι αλμυρές) και πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι δουλεύοντας με το πιρούνι να ενωθούν τελείως τα υλικά. Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τις κοιλότητες στα ασπράδια και μεταφέρουμε τα γεμισμένα αβγά σε δίσκο σερβιρίσματος επάνω σε πράσινα φύλλα σαλάτας και σερβίρουμε.
*Η δοσολογία είναι ενδεικτική. Αν θέλουμε την αυξάνουμε ή τη μειώνουμε ανάλογα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος