banner
banner
banner

Deviled eggs (Αβγά του διαβόλου)

Συνταγή

Deviled eggs (Αβγά του διαβόλου)
Υλικά

6 σφιχτοβρασμένα αβγά*
¼ φλ. μαγιονέζα
1 κ.γ. λευκό ξύδι
1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστη καπνιστή πάπρικα 
Ανάμικτα φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αβγά, τα κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τους κρόκους. Τους μεταφέρουμε σε μπολ και τους λιώνουμε με πιρούνι να γίνουν σαν πουρές. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι δουλεύοντας με το πιρούνι να ενωθούν τελείως τα υλικά. Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τις κοιλότητες στα ασπράδια και μεταφέρουμε τα γεμισμένα αβγά σε δίσκο σερβιρίσματος επάνω σε πράσινα φύλλα σαλάτας. Πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα και σερβίρουμε.
*Η δοσολογία είναι ενδεικτική. Αν θέλουμε, την αυξάνουμε ή τη μειώνουμε ανάλογα. Πρόκειται για την παραδοσιακή συνταγή από την κουζίνα της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος