Η Τήνος μας καλωσορίζει στην ενδοχώρα της

Ξεκίνησε σήμερα το Tinos Food Paths 2019

Ντίνα Γκρουμούτη 13/05/2019

Μια μοναδική στον τομέα της ετήσια εκδήλωση, που συνδέει τη γαστρονομία με τον άνθρωπο και την παράδοση και προβάλλει με μοναδικό τρόπο την άγνωστη πλευρά της Τήνου, ετοίμασαν και φέτος οι αξιοθαύμαστοι εθελοντές του νησιού…

Φέτος πρωταγωνιστεί η Καλλονή, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χωριά της ενδοχώρας του πανέμορφου νησιού. Θα είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων, όπως βλέπουμε από το πρόγραμμα. “Η ζεστασιά των ανθρώπων της Καλλονής δεν είναι πια μυστικό! Ανάψαν τον φούρνο… κουβάλησαν ξύλα… έβαλαν προζύμι... καθάρισαν το μονοπάτι... άστραψαν οι μύλοι …” περιγράφουν και ζωγραφίζουν συγχρόνως οι οργανωτές. Στην Καλλονή φέτος φιλοξενούνται οι κύριες εκδηλώσεις του @tinos food paths και αυτό φαίνεται ακόμα και στην αρτίστικη αφίσα, όπου τα γράμματα της λέξης αποδομούνται και ορίζουν, με κάποιον τρόπο, τις εκδηλώσεις. Στο χωριό της Καλλονής, οι επισκέπτες θα φτάσουν ακολουθώντας μια κόκκινη κλωστή. Αυτή η κόκκινη κλωστή, οδηγεί και στην ανάγνωση των λέξεων-χαρακτηριστικών, στην αφίσα…”.

Οι εκδηλώσεις του Tinos Food Paths δεν ήταν ποτέ κάτι κοινό και προβλέψιμο. Έκρυβαν πίσω τους μια φρέσκια ματιά και μια καινοτομία.
“Καλλονή, σημαίνει υπερβολικά όμορφη. Προέρχεται από την λέξη «κάλλος», η οποία περιλαμβάνει την έννοια της ομορφιάς, της καλοσύνης και της αρετής.”
Στην Καλλονή, λοιπόν, το επίκεντρο, αλλά και στην Παλαιά Ψαραγορά της Χώρας παράλληλες δράσεις.

‘Ηδη, σήμερα, η “παράσταση” αρχίζει με το μεγαλύτερο Aegean Cocktails Pop Up Bar, όπου 30 κορυφαία μπαρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα σερβίρουν κοκτέιλ με ελληνικά προϊόντα, στο πλαίσιο του 3ου Aegean Cocktail & Spirits Workshop, 12-15 Μαΐου.
Σημαντικό γεγονός, επίσης, τα εγκαίνια του Δικτύου Πεζοπορικών Διαδρομών του νησιού - Tinos Trails, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 15 Μαΐου.

Για το πρόγραμμα και περισσότερες λεπτομέρειες μπείτε στο @tinosfoodpaths.gr
Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen