banner
banner
banner

Daal (πηχτή ινδική σούπα) με κόκκινη φακή και καρότο

Συνταγή

Daal (πηχτή ινδική σούπα) με κόκκινη φακή και καρότο
Υλικά

300 γρ. κόκκινη φακή
2 καρότα
1 μεγάλο μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
1 κ.σ. κόλιανδρο τριμμένο
1 κ.σ. κάρυ μέτρια καυτερό
¾ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο πολύ ψιλοκομμένο
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό αν θέλουμε
αλάτι

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε τα καρότα σε λίγο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα περνάμε από τη μουλινέτα και τα κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν τελείως χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο, το κάρυ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τη φακή και 750 γρ. καυτό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 1 ώρα, μέχρι να χυλώσει η φακή (προς το τέλος του μαγειρέματος, την πιέζουμε με ξύλινη κουτάλα στα πλάγια της κατσαρόλας). Προσθέτουμε τον πουρέ του καρότου και αλατίζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί σκεπασμένο για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι αν θέλουμε και λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος