Follow us

Cupcakes ουράνιο τόξο

Cupcakes ουράνιο τόξο

Υλικά

Υλικά:

Για τα cupcakes (περίπου 12)

200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

50 ml ηλιέλαιο

150 γρ. γιαούρτι

350 γρ. λευκή ζάχαρη 

2 κ.γ απόσταγμα βανίλιας

4 αβγά

475 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

3 κ.σ.  baking powder

διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής

Για την επικάλυψη:

5 ασπράδια αβγού 

1 ? κούπες λευκή ζάχαρη 

1 ½ κούπες βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κυβάκια 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να προκύψει ένα παχύ μείγμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τη βανίλια και αναμειγνύουμε ξανά.

Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε τόσα μπολ όσα χρώματα θέλουμε να έχουν τα cupcakes .

Προσθέτουμε τα χρώματα που θέλουμε σε κάθε μπολ, λίγο λίγο μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, ανακατεύοντας μέχρι να χρωματιστεί το μείγμα ομοιόμορφα.Σε μία φόρμα για cupcakes τοποθετούμε χάρτινες θήκες.

Μέσα στις θήκες τοποθετούμε μία κουταλιά της σούπας από κάθε χρώμα μέχρι να γεμίσει στα 2/3.

Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ψηθούν τόσο, ώστε βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.Για την επικάλυψη τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τα ασπράδια και τη ζάχαρη.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα μέσα σε μία μεγαλύτερη με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.

Θα το καταλάβουμε αν δοκιμάζοντας λίγο μείγμα στα δάχτυλα μας, δεν νιώθουμε καθόλου τους κόκκους της ζάχαρης και το μείγμα είναι λίγο παραπάνω από χλιαρό.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε σε σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα και να κρυώσει τελείως, περίπου 8-10 λεπτά.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο.

Το μείγμα θα γίνει πιο ρευστό και θα αρχίσει να σπάει.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει και να γίνει λείο και ομοιόμορφο.

Αν παραμένει πολύ ρευστό τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και συνεχίζουμε μετά το ανακάτεμα.

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα cupcakes.

Επίσης...

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.

Κέικ με Αχλάδια, Μπανάνα και Βερίκοκα, χωρίς Ζάχαρη

Ένα υγρό κέικ γεμάτο φρουτένια αρώματα, γεύση εξωτική και ολίγον τι σοκολατένια.

Κέικ µε Καρότο, Καρύδι και Μήλο

Πώς θα φτιάξεις κέικ µε καρότο, καρύδι και µήλο.

Νηστίσιµο Κέικ µε Βερίκοκα

Η συνταγή για νηστίσιµο κέικ µε βερίκοκα.