Follow us

Cucina amore mio

Πάνω στην ώρα κυκλοφορούν οι "ερωτικές συνταγές" του Έκτορα Μποτρίνι. Ένα βιβλίο μικρό και περιεκτικό, που λύνει όλες τις απορίες πριν σας βάλει στην κουζίνα…

Cucina amore mio

Μεγάλος πειρασμός ένα βιβλίο του μάστορα των γεύσεων Έκτορα Μποτρίνι με θέμα "ερωτικές συνταγές". Προσωπικά, βέβαια, το βρίσκω ενδιαφέρον για έναν κυρίως λόγο: είναι συνταγές Μποτρίνι. Αλλιώς, όπως λέει κι ο ίδιος στον πρόλογό του, ας μην περιμένουμε θαύματα από ένα πιάτο. "Αρκεστείτε στο να γευτείτε τις συνταγές αυτές σαν μια ευχάριστη παραλλαγή στην καθημερινή σας διατροφή, που σίγουρα θα αναζωογονήσει το μυαλό και το σώμα σας. Κι αν αυτά τα δυο λειτουργούν σωστά, όλα πάνε καλά".

Να σας προϊδεάσω, ότι το μισό βιβλίο διαπραγματεύεται πρακτικά θέματα, που μας ενδιαφέρουν όλους. Διατροφή και σέξ, μύθοι και αλήθειες, επιστημονικά στοιχεία γύρω από τον ρόλο των βιταμινών και λοιπών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός μας καθημερινά, ανάλογα και με την ηλικία, με focus σε αυτά που επηρεάζουν για διάφορες αιτίες τη σεξουαλικότητα, ακόμα και τι συμβάλει στη "σεξουαλική αναδόμηση" της εμφάνισής μας. Στη συνέχεια, πιάνει τα ιστορικά στοιχεία και μας ταξιδεύει σε λαούς, συνήθειες, δοξασίες για "φίλτρα" και διεγερτικά υλικά, για να περάσει, τέλος, στον "σύγχρονο ερωτικό μπουφέ" με τις ανάλογες συμβουλές.

Cucina amore mio

Πολύ ενδιαφέρουσα βρήκα τη διεξοδική ανάλυση και τη συμβολή στη διατροφή διαφόρων υλικών, όπως το ελαιόλαδο, τα θαλασσινά, το σκόρδο, το μέλι, τα μπαχαρικά ή ο μαϊντανός. Καλή ιδέα, εξ άλλου, να ασχοληθεί και με τους "δολοφόνους στο κρεβάτι"…
Πριν περάσουμε επιτέλους στις συνταγές, θα βρείτε κι ένα ειδικό "πρόγραμμα δίαιτας" επτά ημερών για… αναδόμηση.

Στο "δια ταύτα", τώρα, οι συνταγές καλύπτουν όλο το τραπέζι, είναι απλές, έξυπνες και εύκολες, πολλές δε θα σας κάνουν να χαμογελάσετε και με το όνομά τους, όπως π.χ. τα "Άτακτα" φιλέτα σε σάλτσα "σκοτεινό πάθος".
Αν όλα αυτά σας προκαλούν να το δείτε σαν δώρο "με νόημα" για τον εαυτό σας ή τον έρωτά σας, απλά, τρέξτε στο βιβλιοπωλείο.

"Cucina Amore Mio, οι ερωτικές συνταγές μου", εκδόσεις Brain Food, σελίδες 175.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;