Croustillant σολομού με κόκκινη πιπεριά (του Olivier Campanha)

Συνταγή

Croustillant σολομού με κόκκινη πιπεριά (του Olivier Campanha)
υλικά για 8 κομμάτια

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες (ή 16 φύλλα brick)
4 φέτες φρέσκου σολομού
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά ή 2 μεσαίες
2 συσκευασίες γαλλικού φρέσκου τυριού chevre
σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210ο. Πλένουμε την πιπεριά και τη κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Αφαιρούμε πέτσα και κόκκαλα από τις φέτες του ψαριού και τις αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε το φύλλο σε διαστάσεις περίπου 15Χ15 εκ. λαδώνουμε κάθε κομμάτι και βάζουμε επάνω ένα δεύτερο. Ακουμπάμε επάνω 1/2 φιλέτο σολομού, μερικά φετάκια πιπεριάς και 1/4 τυριού. Τυλίγουμε τη γέμιση με το φύλλο σε ό,τι σχήμα θέλουμε και την κλείνουμε ερμητικά. Ψήνουμε τα πακετάκια επί 20' και σερβίρουμε ζεστά,  γαρνιρισμένα με λίγο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος