banner
banner
banner

Crab cakes –Καβουροκεφτέδες (Η.Π.Α.)

Συνταγή

Crab cakes –Καβουροκεφτέδες  (Η.Π.Α.)
Yλικά

800 γρ. ψαχνό από καβούρι (από φρέσκο βρασμένο ή από κονσέρβα)
1 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
1 ½ κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
½ κ.σ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. πάπρικα
6 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 αβγά χτυπημένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι και  σπορέλαιο για το τηγάνισμα
φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά τα ψίχουλα, τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και τον μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ . Προσθέτουμε την καβουρόψιχα και ανακατεύουμε πάλι προσεχτικά ώστε να διατηρηθούν ορισμένα μεγάλα κομμάτια και να μην γίνει το μείγμα σαν αλοιφή. Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε σιγά –σιγά ανακατεύοντας σταθερά. Αλατοπιπερώνουμε. Το μείγμα πρέπει να μπορεί να πλάθεται. Αν είναι πολύ υδαρές προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα. Το μοιράζουμε σε 12 κομμάτια και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει τραγανή η επιφάνειά τους και να πάρει χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως με φέτες λεμόνι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος