banner
banner
banner

Country paté

Συνταγή

Country paté
Υλικά

450 γρ. χοιρινός κιμάς από κοιλιά
450 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
1 χοντρή φέτα ζαμπόν καπνιστό (150 γρ.) σε κύβους
100 γρ. λαρδί σε κύβους σοταρισμένο μαζί με το λίπος του
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (χωρίς την πράσινη ουρίτσα)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. φρέσκα αρωματικά βότανα ανάμικτα (μαϊντανός, δεντρολίβανο, μέντα, άνηθος, ματζουράνα, κλπ)
4 φέτες μπέικον καπνιστό
1 αβγό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά όλα τα υλικά (εκτός από το μπέικον) σε μεγάλο μπολ μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα. Αλατίζουμε με μια κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε στην επιφάνεια τις φέτες του μπέικον και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο χαλαρά. Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί με νερό που να φθάνει μέχρι τη μέση της φόρμας. Ψήνουμε 1 ½ ώρα. Προσοχή: το αφήνουμε να κρυώσει τελείως μέσα στα υγρά που θα υπάρχουν τριγύρω του στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε πιάνοντάς το προσεκτικά από τα πλάγια με τα χέρια μας (τα υγρά θα μείνουν μέσα στο σκεύος).  Το σερβίρουμε κομμένο σε χοντρές φέτες, με την επιφάνεια (που έχουμε σκεπάσει με το μπέικον) προς τα πάνω. Προσφέρουμε μαζί πικάντικη μουστάρδα, αγγουράκια και  κρεμμυδάκια τουρσί.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος