Υλικά
½ φλ. καρύδα Υλικά
½ φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. ξύσμα λάιμ
1 δόση βανιλίνη
2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια
Για το λάσο λάιμ:
2 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. ξύσμα λάιμ
1 κ.σ. χυμό ςλάιμ
2-3 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Bάζουμε στη μουλινέτα την καρύδα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λάιμ και τη βανίλια.
Δουλεύουμε μερικές φορές μέχρι να γίνει η καρύδα σαν σκόνη.
Μεταφέρουμε στο μπολ του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο –λίγο το βούτυρο χτυπώντας συνέχεια, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά -η ζύμη θα είναι αρκετά στεγνή.
Αφήνουμε το μίξερ και μεταφέρουμε σε λεκάνη.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να μαλακώσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Την πλάθουμε σε μπάλα και στη συνέχεια τη χωρίζουμε στη μέση.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, πάχους 5 χιλ.
Κόβουμε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 3.5 εκ.
και τα βάζουμε επάνω σε αντικολλητική λαμαρίνα φούρνου (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμίτσες για τάρτες με δαντελωτό χείλος). Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κάτω μεριά.
Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε τα κρυώσουν τελείως.
Φτιάχνουμε το γλάσο, χτυπώντας ελαφρά την ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και το χυμό λάιμ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε 2 -3 κ.σ νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσει το γλάσο πυκνότητα που θα μας επιτρέπει να το απλώσουμε.
Απλώνουμε το γλάσο επάνω στα cookies και πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λάιμ ακόμα.
Α.Τ.
Α.Τ.