Coleslaw –σαλάτα με λάχανο, καρότο και κρεμώδες dressing (H.Π.Α.)

Συνταγή

Coleslaw  –σαλάτα με λάχανο, καρότο και κρεμώδες dressing (H.Π.Α.)
Υλικά

 1 κ. λάχανο (πράσινο, κόκκινο ή μείγμα από τα δύο)
2-3 μεγάλα καρότα
1 κ.σ. αλάτι
1 ¼ φλ. dressing 


Για το dressing
Α. Με μαγιονέζα
1 φλ. έτοιμη μαγιονέζα
¼ φλ. ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο 
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι 


Β. Με ξινόγαλο  
½ φλ. ξινόγαλο  
½ φλ. έτοιμη μαγιονέζα
¼ φλ. ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο 
1 κ.σ. ζάχαρη 
αλάτι


Γ. Με sour cream ή σμετάνα*  ή γιαούρτι
½ φλ. sour cream  ή σμετάνα  ή γιαούρτι
½ φλ. έτοιμη μαγιονέζα
¼ φλ. ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο 
1 κ.σ. ζάχαρη 
αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε το λάχανο και το κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες και μετά τις κόβουμε στη μέση.  Μεταφέρουμε το λάχανο σε σουρωτήρι και ανακατεύουμε με μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Το αφήνουμε να σταθεί για 1 –2 ώρες για να φύγουν τα υγρά και να μείνει τραγανό το λάχανο. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Τα ανακατεύουμε με το λάχανο.
Φτιάχνουμε το dressing: χτυπάμε μαζί τα υλικά για τη σάλτσα που έχουμε διαλέξει σε ένα μικρό μπολ. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο ή σιναπόσπορο αν θέλουμε κάτι πιο καυτερό.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος