Υλικά
Βάση Υλικά (για 4 άτομα)
Μια μικρή χούφτα αμύγδαλα
3/4 φλιτζανιού αποξηραμένοι χουρμάδες
1/4 φλιτζανιού σταφίδες
Μείγμα σοκολάτας
2 κ.σ. λάδι καρύδας Troo Food
1 κ.σ. ωμή σκόνη κακάο Troo Food
1 κ.σ. ωμή πάστα κακάο Troo Food
1 κ.σ. ωμό βούτυρο κακάο Trοο Food
Μέλι ή σιρόπι αγαύης Troo Food
Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη, προσθέτετε τους χουρμάδες και τις σταφίδες και ξαναχτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη.
Γεμίζετε με αυτή μια φόρμα σιλικόνης και τη βάζετε στην κατάψυξη να σφίξει μέχρι εσείς να φτιάξετε το μείγμα σοκολάτας.
Βάζετε σε μπεν μαρί όλα τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε.
Προσθέτετε μέλι ή αγαύη, ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε να γίνει, και στη συνέχεια το βάζετε σε βαζάκι και το αφήνετε για λίγο προτού το τοποθετήσετε στο ψυγείο περίπου για 15 λεπτά.
Στο μείγμα σοκολάτας μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά, όπως ξηρούς καρπούς, σπόρους κακάο, φρούτα, φιστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου.
Μη φοβηθείτε και το ροζ πιπέρι, ταιριάζει εξαιρετικά με τη σοκολάτα.
Κατόπιν γεμίζετε με σοκολάτα την τάρτα.