banner
banner
banner

Ceviche σολομού με λάδι μουστάρδας και κρεμμυδάκια

Συνταγή

Ceviche σολομού με λάδι μουστάρδας και κρεμμυδάκια
Υλικά (για 6 άτομα)

750 γρ. φιλέτο σολομού (χωρίς δέρμα)
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

Μαρινάδα
1/2 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός λάιμ
1/4 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
2 κ.σ. λάδι μουστάρδας*
3 πιπεριές jalapeno, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζ. φρέσκο κόλιαντρο, χοντροκομμένο
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. τσάιβς χοντροκομμένο
1 1/2 κ.γλ. αλάτι

banner
Παρασκευή

Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Κόβουμε το σολομό σε κύβους λίγο μικρότερους από 1 εκ., τους βάζουμε στη μαρινάδα και ανακατεύουμε απαλά. Σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με κρεμμύδι. Αν δεν βρούμε λάδι μουστάρδας, το αντικαθιστούμε με λάδι αρωματισμένο με τσίλι, ή ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά 2 κ.σ. λάδι μαζί με 1/2 κ.γλ. σπόρους μουστάρδας για 15 λεπτά και το αφήνουμε για επιπλέον 15 λεπτά μαζί τους. Κατόπιν, χρησιμοποιούμε το λάδι χωρίς τους σπόρους.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος