Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
750 γρ. φιλέτο σολομού (χωρίς δέρμα)
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Μαρινάδα
1/2 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός λάιμ
1/4 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
2 κ.σ. λάδι μουστάρδας*
3 πιπεριές jalapeno, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζ. φρέσκο κόλιαντρο, χοντροκομμένο
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. τσάιβς χοντροκομμένο
1 1/2 κ.γλ. αλάτι
Παρασκευή
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Κόβουμε το σολομό σε κύβους λίγο μικρότερους από 1 εκ., τους βάζουμε στη μαρινάδα και ανακατεύουμε απαλά.
Σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σερβίρουμε, γαρνίροντας με κρεμμύδι.
Αν δεν βρούμε λάδι μουστάρδας, το αντικαθιστούμε με λάδι αρωματισμένο με τσίλι, ή ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά 2 κ.σ λάδι μαζί με 1/2 κ.γλ.
σπόρους μουστάρδας για 15 λεπτά και το αφήνουμε για επιπλέον 15 λεπτά μαζί τους.
Κατόπιν, χρησιμοποιούμε το λάδι χωρίς τους σπόρους.