banner
banner
banner

Ceviche με χτένια, τέσσερα εσπεριδοειδή και αγγούρι

Συνταγή

Ceviche με χτένια, τέσσερα εσπεριδοειδή και αγγούρι
Υλικά (για 6 άτομα)

750 γρ. φρέσκα χτένια
6 λάιμ (χυμός)
1 ροζ γκρέιπφρουτ (χυμός)
1 πορτοκάλι (χυμός)
5 λεμόνια (χυμός)
1 αγγούρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. τσάιβς ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. αλάτι

banner
Παρασκευή

Πλένουμε καλά το αγγούρι, το κόβουμε κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και από τα δύο μέρη και τα κόβουμε σε λεπτά μισοφέγγαρα, καθέτως. Τοποθετούμε δίπλα δίπλα τα χτένια, ανοιγμένα, πάνω σε λαδόχαρτο, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου (μέχρι να σκληρύνουν, αλλά να μην καταψυχθούν τελείως). Κατόπιν, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ, τα περιχύνουμε με λάιμ, πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Καθαρίζουμε το γκρέιπφρουτ, αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη καθεμιάς φέτας, κόβουμε σε κομμάτια και φυλάμε τη σάρκα του. Σε γυάλινο μπολ ανακατεύουμε τους χυμούς (λεμόνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ), προσθέτουμε το κομμένο γκρέιπφρουτ και τα υπόλοιπα υλικά, σουρώνουμε τα χτένια και τα προσθέτουμε στο μίγμα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος