banner
banner
banner

Ceviche με σαρδέλες, μυρωδικά και κρέμα γάλακτος

Συνταγή

Ceviche με σαρδέλες, μυρωδικά και κρέμα γάλακτος
Υλικά (για 6 άτομα)

2 κιλά φρέσκες σαρδέλες (καθαρισμένες, χωρίς κόκαλα, σε φιλέτα)
1 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
10 σκ. σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
6 έσαλοτ ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. αλάτι

Μαρινάδα
1/2 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 βλαστάρια φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα)
2 βλαστάρια φρέσκια ρίγανη (τα φύλλα)
1/2 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μαύρο πιπέρι, χοντροσπασμένο

banner
Παρασκευή

Χαράζουμε τρεις φορές σταυρωτά τα φιλέτα του ψαριού από τη μεριά του δέρματος. Σε γυάλινο μπολ ανακατεύουμε σαρδέλες με το χυμό του λεμονιού, αλάτι, σκόρδο, εσαλότ. Σκεπάζουμε και βάζουμε το μπολ για 2 ώρες στο ψυγείο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ, στραγγίζουμε Τις σαρδέλες και τις ανακατεύουμε με τη μαρινάδα. Γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος