Ceviche με γαρίδες

Συνταγή

Ceviche με γαρίδες
Υλικά για 8-10 άτομα:

650 γρ. γαρίδες
Χυμός από 8 λεμόνια
1 1/2 μεγάλη ντομάτα
2 πιπεριές τσίλι
8 κρεμμυδάκια φρέσκα
4 1/2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. λάδι
1/2 κ.γλ, αλάτι
1 1/2 κ, γλ. ζάχαρη
3 ώριμα αβοκάντο Ταμπάσκο (προαιρετικά)

Παρασκευή

Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα τάπερ και τις περιλούζουμε με το χυμό των λεμονιών. Κλείνουμε το τάπερ και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 3 ώρες στο ψυγείο. Στο μεταξύ, Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και τα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο τμήμα τους. Ξεσποριάζουμε και θρυμματίζουμε την πιπεριά. Σουρώνουμε τις γαρίδες και κρατάμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε τις γαρίδες με την ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, το τσίλι, το κόλιανδρο, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, και τις αφήνουμε να «τραβήξουν» για ακόμα μισή ώρα. Δοκιμάζουμε, και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ταμπάκο. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το ψιλοκόβουμε, μετά το βάζουμε στο μπολ με το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, σουρώνουμε και βάζουμε το αβοκάντο στο ψυγείο. Σερβίρουμε τις γαρίδες με το αβοκάντο και τη μαρινάδα σε ένα ποτήρι του μαρτίνι.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος