banner
banner
banner

Ceviche μανιταριών με λεμόνι, πορτοκάλι και λάδι τρούφας

Συνταγή

Ceviche μανιταριών με λεμόνι, πορτοκάλι και λάδι τρούφας
Υλικά (για 6 άτομα)

750 γρ. μικρά μανιτάρια (μόνο τα κεφαλάκια)
1/3 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
1 κ.γλ. αλάτι

Γαρνιτούρα
3 κ.σ. πιπεριές jalapeno, ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζ. φρέσκο κόλιαντρο, χοντροκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρή κόκκινη πιπεριά (χωρίς σπόρους, σε κυβάκια)
3 κ.σ. τσάιβς ψιλοκομμένο
3 κ.σ. λάδι τρούφας

banner
Παρασκευή

Καθαρίζουμε με υγρό πανί τα μανιτάρια. Μέσα σε γυάλινο μπολ, τα περιχύνουμε με το λάδι, πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Αφού ανακατέψουμε τους χυμούς, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρουμε, προσθέτοντας και ανακατεύοντας τα υλικά της γαρνιτούρας, πασπαλίζοντας στο τέλος με λάδι τρούφας.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος