banner
banner
banner

Carpaccio λαβράκι ή ξιφία με salsa verde

Συνταγή

Carpaccio λαβράκι ή ξιφία με salsa verde
Yλικά για 4 άτομα

400 γρ. φιλεταρισμένο για καρπάτσιο λαβράκι ή ξιφία
20 γρ. κουκουνάρι
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο (ή λίγο περισσότερο)
2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν με σιναπόσπορο (a l' ancienne)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.γ. εξαιρετικό ξύδι από λευκό κρασί
αφρό αλατιού
μερικά φύλλα ρόκας
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Παρασκευή

Φτιάχνουμε τη salsa verde: βάζουμε στο μούλτι ή το μπλέντερ τον μαϊντανό (χωρίς τα κοτσάνια), το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πηχτή, ομοιογενής σάλτσα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μπολ και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι (με προσοχή γιατί η μουστάρδα είναι ήδη αλμυρή), πιπέρι από μύλο και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τη ρόκα σε πιατέλα και ακουμπάμε επάνω όμορφα τα φετάκια του ψαριού. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα στο ψάρι και αφήνουμε να μείνει 20΄ πριν το σερβίρισμα (καλύτερα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αν δεν κάνει πολλή ζέστη).
Σημ. μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ξύδι με λεμόνι.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος