Υλικά
Yλικά για 4 άτομα
400 γρ. φιλεταρισμένο για καρπάτσιο λαβράκι ή ξιφία
20 γρ. κουκουνάρι
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο (ή λίγο περισσότερο)
2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν με σιναπόσπορο (a l' ancienne)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.γ. εξαιρετικό ξύδι από λευκό κρασί
αφρό αλατιού
μερικά φύλλα ρόκας
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Φτιάχνουμε τη salsa verde: βάζουμε στο μούλτι ή το μπλέντερ τον μαϊντανό (χωρίς τα κοτσάνια), το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πηχτή, ομοιογενής σάλτσα.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μπολ και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι (με προσοχή γιατί η μουστάρδα είναι ήδη αλμυρή), πιπέρι από μύλο και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τη ρόκα σε πιατέλα και ακουμπάμε επάνω όμορφα τα φετάκια του ψαριού.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα στο ψάρι και αφήνουμε να μείνει 20΄ πριν το σερβίρισμα (καλύτερα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αν δεν κάνει πολλή ζέστη).Σημ. μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ξύδι με λεμόνι.