Follow us

Carpaccio λαβράκι ή ξιφία με salsa verde

Carpaccio λαβράκι ή ξιφία με salsa verde

Υλικά

Yλικά για 4 άτομα

400 γρ. φιλεταρισμένο για καρπάτσιο λαβράκι ή ξιφία

20 γρ. κουκουνάρι

1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο (ή λίγο περισσότερο)

2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν με σιναπόσπορο (a l' ancienne)

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1 κ.γ. εξαιρετικό ξύδι από λευκό κρασί

αφρό αλατιού

μερικά φύλλα ρόκας

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Φτιάχνουμε τη salsa verde: βάζουμε στο μούλτι ή το μπλέντερ τον μαϊντανό (χωρίς τα κοτσάνια), το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πηχτή, ομοιογενής σάλτσα.

Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μπολ και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι (με προσοχή γιατί η μουστάρδα είναι ήδη αλμυρή), πιπέρι από μύλο και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε τη ρόκα σε πιατέλα και ακουμπάμε επάνω όμορφα τα φετάκια του ψαριού.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα στο ψάρι και αφήνουμε να μείνει 20΄ πριν το σερβίρισμα (καλύτερα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αν δεν κάνει πολλή ζέστη).Σημ. μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ξύδι με λεμόνι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.