Follow us

Carpaccio ξιφία με ροζ και πράσινο πιπέρι

Carpaccio ξιφία με ροζ και πράσινο πιπέρι

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. ξιφία σε μια φέτα (το ψάρι πρέπει να είναι πολύ φρέσκο)

250 ml γάλα

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού ή λάιμ

10 γρ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους

5 γρ. ροζ πιπέρι σε κόκκους

5 γρ. αλάτι ροζ Ιμαλαΐων

Παρασκευή

Με τη βοήθεια ενός καλού, κοφτερού μαχαιριού με μακριά λάμα φιλετάρουμε τη φέτα του ξιφία σε πολύ λεπτά, σχεδόν διάφανα φετάκια.

Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος να μισοσκεπάζουν το ένα το άλλο.

Σε σαλατιέρα βάζουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τα πιπέρια και το αλάτι και χτυπάμε το μείγμα με πιρούνι.

Περιχύνουμε με αυτό το ψάρι, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 2-4 ώρες.

Κατόπιν, μεταφέρουμε με μια σπάτουλα προσεκτικά τις φέτες του ψαριού σε πιατέλα και περιχύνουμε με όση μαρινάδα θέλουμε μαζί με τα πιπέρια.

Σημ. το ίδιο πιάτο γίνεται επίσης με τόνο ή σολομό.

Διατηρείται στο ψυγείο το πολύ μια μέρα, σκεπασμένο με μεμβράνη.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.