Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
18-20 μέτριες γαρίδες πάρα πολύ φρέσκες
1 πορτοκάλι
2 λάιμ
2 εκ. φρέσκο τζίντζερ
1 κ.σ. μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Παρασκευή
Ετοιμάζουμε τις γαρίδες: τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε ωμές (κρατάμε τα κεφάλια για ζωμό).
Κατόπιν αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι από την πλάτη τους και τις χωρίζουμε στη μέση κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι.
Τις τοποθετούμε σε πιατέλα.
Πλένουμε τα λάιμ, παίρνουμε λίγο ξύσμα (σύνολο 1/2 κουταλάκι) και τα στύβουμε καλά, φιλτράροντας το χυμό.
Ραντίζουμε τις γαρίδες με το χυμό.
Τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη το τζίντζερ καθαρισμένο από τη φλούδα του.
Μαζεύουμε το τρίμμα σε σουρωτηράκι και πιέζουμε δυνατά με τα δάχτυλα να πάρουμε το χυμό του.
Στύβουμε το πορτοκάλι.
Ανακατεύουμε καλά χυμό πορτοκαλιού, χυμό τζίντζερ, ξύσμα λάιμ, 1 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό, 4 κ.σ ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περιχύνουμε τις γαρίδες με το μείγμα και αφήνουμε 10' στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.