Υλικά
1 γαλλική σαλάταΥλικά:
1 ψητό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια
flakes παρμεζάνας
1 φλιτζάνι τσαγιού βρασμένο καλαμπόκι
2 παξιμάδια χοντροκομμένα με το χέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τη σαλάτα στο ταπεράκι, την ανακατεύουμε με το καλαμπόκι και το κοτόπουλο κι έπειτα ετοιμάζουμε τη σος ανακατεύοντας με έναν αβγοδάρτη σε ένα μπολ, το ελαιόλαδο με το ξύδι, το σκόρδο, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε τα παξιμάδια και την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. TIPS: Τη σος καλό θα ήταν να την προσθέσουμε τελευταία στιγμή στη σαλάτα.
Αν δεν μπορούμε να την ετοιμάσουμε στον χώρο εργασίας, τη μεταφέρουμε σε ένα ξεχωριστό μίνι ταπεράκι, ειδικό για σάλτσες.