banner
banner
banner

Βυζάντι Καρπάθου

Συνταγή

Βυζάντι Καρπάθου
Υλικά

1 αρνάκι γάλακτος μαζί με τη συκωταριά του
τα νεφρά και τα πνευμόνια
3 λεμόνια (το χυμό) 
80 γρ. ελαιόλαδο 
½ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
5 σκελίδες σκόρδο 
5 γρ. κίμινο
10 γρ. κανέλα
6 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη 
1 κούπα (100 γρ.) κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 κούπα σταφίδες
2 ματσάκια άνηθο 

banner
Παρασκευή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε το αρνί και το περνάμε με τα λεμόνια. Το αλατίζουμε. Αφού ξεπλύνουμε τα εντόσθια, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και βουτύρου. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το ρύζι, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ελαφρά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε. Στο μέσο του μαγειρέματος, προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τον άνηθο και το αφήνουμε να βράσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε το αρνί και το ράβουμε. Με το βούτυρο και το ελαιόλαδο που έχει μείνει αλείφουμε το αρνί και το αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια, ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C και για 2,5 περίπου ώρες στους 150°C. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος