Follow us

Bucatini all’ amatriciana με σάλτσα από ψητά ντοματίνια από τον σεφ Μίλτο Κιούκα

H pasta δεν είναι απλώς ένα πασπαρτού υλικό, αλλά ένα επίπεδο γευστικής έκφρασης που μιλάει σε όλες τις γλώσσες, όπως η τέχνη. Ζητήσαμε από τρεις pasta chefs, τον Δημήτρη Καραγιάννη (Boschetto), τον Έκτορα Μποτρίνι (Etrusco) και τον Μίλτο Κιούκα (Piazza Mela), να μας δώσουν –σε δική τους σύνθεση– δύο συνταγές: μία καθημερινή, αλλά αποδοσμένη con gusto, και μία πιο δημιουργική εκδοχή, που χρήζει... επισήμου ενδύματος.

Bucatini all’ amatriciana με σάλτσα από ψητά ντοματίνια από τον σεφ Μίλτο Κιούκα

Υλικά

Yλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. bucatini

100 γρ. μπέικον

250 γρ. μελιτζάνα

300 γρ. ντοματίνια

2 ντομάτες

40 γρ. κρεμμύδι ξερό

90 γρ. Pecorino Romano

1 σκ. σκόρδο

3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι

Τσίλι

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, αλάτι, θυμάρι και περίπου 5 κουταλιές ελαιόλαδο, τα ψήνουμε στο φούρνο για 1 1/2 ώρα στους 80°C, έπειτα κρατάμε μερικά για ντεκόρ και τα υπόλοιπα τα χτυπάμε στο μπλέντερ με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ψιλές φέτες και το σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο και τις μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους.

Βγάζουμε το σκόρδο από το τηγάνι, προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να γίνει τραγανό.

Κατόπιν, σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, το οποίο βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί, προσθέτουμε το chili και τις φρέσκες ντομάτες σε κύβους, τις οποίες πρώτα έχουμε ξεφλουδίσει και ξεσποριάσει.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-6 λεπτά και παράλληλα βράζουμε τα bucatini σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

Όταν είναι έτοιμα, τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τη σάλτσα από τα ψητά ντοματίνια.

Ανακατεύουμε την pasta στο τηγάνι με όλα τα υλικά που κρατήσαμε και το Pecorino Romano.



Το μυστικό της συνταγής είναι η διαδικασία της σάλτσας που φτιάχνεται με τα ψητά ντοματίνια στο φούρνο.

Η amatriciana είναι μια κλασική, καυτερή, κόκκινη μακαρονάδα.

στη συγκεκριμένη συνταγή όμως, τα ψητά ντοματάκια, από τα οποία φτιάχνεται η σάλτσα, ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τους τόνους.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.