Follow us

Bruschetta με μανούρι και πιπεριές

Bruschetta με μανούρι και πιπεριές

Υλικά

Υλικά:

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

1 πορτοκαλί πιπεριά

250 γρ. μανούρι

2 σκελ. σκόρδου

ελαιόλαδο

πιπέρι

μπαλσάμικο

1 μπαγκέτα

φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πιπεριές στα 4 και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί με τη φλούδα προς τα πάνω.

Ψήνουμε στους 180 C μέχρι το πάνω μέρος της πιπεριάς να αρχίσει να φουσκώνει και να μαυρίσει ελαφρά.Μόλις βγουν από το φούρνο τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε σε στενές λωρίδες.

Τις καλύπτουμε με 2/3 της κούπας ελαιόλαδο με λυωμένο σκόρδο και μερικές σταγόνες μπαλσάμικο και τις κρατάμε στο ψυγείο για 1 1/2 με 2 ώρες για να μαριναριστούν.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C.

Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά.

Κόβουμε στη μέση το σκόρδο και όσο είναι ακόμη ζεστό το ψωμί, το τρίβουμε στην επιφάνεια του.Τρίβουμε στην επιφάνεια του ψωμιού λίγο τυρί και προσθέτουμε μερικές πιπεριές.

Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και ρίχνουμε λίγο από πάνω.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.