banner
banner
banner

Βραστό μοσχάρι με σκορδάτο πουρέ πατάτας

Συνταγή

Βραστό μοσχάρι με σκορδάτο πουρέ πατάτας
Υλικά

2 κ. μοσχάρι για βραστό με κόκκαλο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
6 σκελίδες σκόρδο
6 μέτριες πατάτες
1 κ.σ. κόκκοι πιπεριού
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε σε βαθιά κατσαρόλα 1,5 lt νερό, το κρεμμύδι και το πιπέρι. Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το κρέας και μόλις ξαναρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα να σιγοβράζει και μαγειρεύουμε 60 λεπτά. Ρίχνουμε το αλάτι, τις πατάτες και τα σκόρδα και μαγειρεύουμε μέχρι να ξεχωρίζει το κρέας από τα κόκκαλα. Βγάζουμε το κρέας στραγγιστά σε πιατέλα και το περιχύνουμε  με 5-6 κ.σ. από τον ζωμό. Σουρώνουμε τον υπόλοιπο ζωμό, ξεχωρίζουμε τις βρασμένες πατάτες, το σκόρδο και το καρότο και βάζουμε τα λαχανικά ξανά στην καθαρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε σιγά–σιγά ½ -3/4 φλ. ζωμό και τις λιώνουμε επάνω σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία με το πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο. Μεταφέρουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε μαζί με το κρέας.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος