Υλικά
2 κ. μπούτι από πρόβατο ή πόδι μοσχαρίσιο Υλικά
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
2 φρέσκιες ντομάτες χοντροκομμένες
ή 1 ½ φλ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας
4 –6 σκελίδες σκόρδο κομμένες καθέτως
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας πολύ καλά και το βάζουμε σε κατσαρόλα, με κρύο νερό ίσα να το σκεπάζει.
Ζεσταίνουμε το υγρό μέχρι σημείου βρασμού, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε, ξαφρίζοντας μέχρι να μην βγάζει άλλο αφρό, γύρω στις 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε βαθύ ταψί.
Αλατοπιπερώνουμε, κάνουμε τρύπες με κοφτερό μαχαίρι παντού και βάζουμε μέσα το σκόρδο.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες (αν χρησιμοποιήσουμε ντοματάκια τα «σπάμε» με το χέρι) και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στο κρέας.
Περιχύνουμε με ένα φλιτζάνι από το ζωμό και ψήνουμε για 40 λεπτά -1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν πλήρως τα λαχανικά.
Σερβίρουμε κομμένο, με τη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί από τα λαχανικά και τους χυμούς του κρέατος στο ταψί.
Α.Τ.