Follow us

Βραστό κρέας τελειωμένο στο φούρνο με λαχανικά, (Khashlama)

Βραστό κρέας τελειωμένο στο φούρνο με λαχανικά, (Khashlama)

Υλικά

Υλικά

2 κ. μπούτι από πρόβατο ή πόδι μοσχαρίσιο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες

2 φρέσκιες ντομάτες χοντροκομμένες

ή 1 ½ φλ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας

4 –6 σκελίδες σκόρδο κομμένες καθέτως

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας πολύ καλά και το βάζουμε σε κατσαρόλα, με κρύο νερό ίσα να το σκεπάζει.

Ζεσταίνουμε το υγρό μέχρι σημείου βρασμού, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε, ξαφρίζοντας μέχρι να μην βγάζει άλλο αφρό, γύρω στις 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε βαθύ ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε, κάνουμε τρύπες με κοφτερό μαχαίρι παντού και βάζουμε μέσα το σκόρδο.

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες (αν χρησιμοποιήσουμε ντοματάκια τα «σπάμε» με το χέρι) και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στο κρέας.

Περιχύνουμε με ένα φλιτζάνι από το ζωμό και ψήνουμε για 40 λεπτά -1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν πλήρως τα λαχανικά.

Σερβίρουμε κομμένο, με τη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί από τα λαχανικά και τους χυμούς του κρέατος στο ταψί.

Α.Τ.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.