banner
banner
banner

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021 από το Αθηνόραμα: Οι μεγάλοι νικητές

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία, έγινε την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης.

O Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας απένειμε το βραβείο στο καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας στον Λευτέρη Λαζάρου για το Varoulko Seaside. Μαζί τους ο παρουσιαστής της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2021 Γιώργος Καραμίχος

O Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας απένειμε το βραβείο στο καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας στον Λευτέρη Λαζάρου για το Varoulko Seaside. Μαζί τους ο παρουσιαστής της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2021 Γιώργος Καραμίχος

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία, έγινε την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης. Ήταν μια βραδιά κατά την διάρκεια της οποίας οι ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες αναδείχτηκαν όχι μόνο μέσα από τις βραβεύσεις στα καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς αλλά και μέσα από τα θεατρικά κείμενα της τελετής που είχαν ως concept τα ιστορικότερα και επιδραστικότερα πιάτα ελληνικής κουζίνας των τελευταίων 30 χρόνων

banner

Η γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, του θεσμού που έχει ως σκοπό  την ανάδειξη της εθνικής μας κουζίνας κορυφώθηκε την περασμένη Τετάρτη με το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου να διατηρεί  την πρωτιά. Κατά τη διάρκεια της τελετής στο  Makedonia Palace απονεμήθηκαν συνολικά 49  βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω έως το Αμύνταιο και τη Σαμοθράκη, τα οποία συγκέντρωσαν -  από την γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος και του Alpha Guide - βαθμολογία από 14/20 και πάνω.

Την παρουσίαση της τελετής, στην οποία τηρήθηκε και φέτος το υγειονομικό πρωτόκολλο, έκανε με κέφι και αμεσότητα, ο Γιώργος Καραμίχος, ο οποίος, βγαίνοντας στη σκηνή, αποκάλυψε πως η γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος έχει δοκιμάσει συνολικά περίπου 100.800 πιάτα, από τότε που ξεκίνησε το εστιατορικό της σαφάρι, το μακρινό 1993 τα μισά από τα οποία αφορούσαν δημιουργίες ελληνικής κουζίνας. Για να θέσει αμέσως μετά το ερώτημα «Ποια από αυτά είναι τα πιο καινοτόμα, πιο ευρηματικά, πιο ρηξικέλευθα, επιδραστικά, πρωτοποριακά πιάτα;». Η χρυσή ενδεκάδα με τα πιάτα που έγραψαν ιστορία, τα οποία άνοιξαν νέους δρόμους στην ελληνική κουζίνα, συζητήθηκαν, προκάλεσαν έκπληξη, ενθουσιασμό αλλά και σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και σκάνδαλα, παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της τελετής των βραβείων μαζί με τους σεφ που τα δημιούργησαν και τα εστιατόρια που τα παρουσίασαν.

banner

Μετά τις απονομές και το χειροκρότημα για τους νικητές, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα εξαιρετικό δείπνο με τίτλο «Φυσιοκρατία», το οποίο έφερε την υπογραφή δύο νέων και διακεκριμένων Ελλήνων σεφ, του Θάνου Φέσκου και του Γιώργου Παπαζαχαρία. Οι δύο σεφ παρουσίασαν μία φυσιολατρική πρόταση γαστρονομίας με πρωτόγνωρους συνδυασμούς και κοσμοπολίτικο πνεύμα, μπολιασμένη με το αφαιρετικό πνεύμα της σκανδιναβικής νοοτροπίας αλλά εμπνευσμένη από πρώτες ύλες και γεύσεις της Ελλάδας, βάζοντας στο προσκήνιο σπάνια ελληνικά προϊόντα και χρησιμοποιώντας την τεχνική των ζυμώσεων για να δημιουργήσουν νέες γεύσεις από φρούτα, λαχανικά, λουλούδια και φύλλα.

Τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας έδωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης, η Προϊσταμένη του τμήματος εταιρικής ευθύνης και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων της Helexpo Μαρία Συλλοπούλου, ο οινοπαραγωγός και ιδρυτής του Κτήματος Γεροβασιλείου Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο Γενικός Διευθυντής της Upfield Hellas Νίκος Λαβίδας, ο Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters Γρηγόρης Μανωλέλης, η Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ Δήμητρα Δασκαλάκη, η Managing Director της Συνέργια ΑΕ, αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional Ελένη Μιχοπούλου και ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Δείτε αναλυτικά τα βραβεία εδώ

Χορηγοί Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2021: METRO Cash & Carry, Acqua Panna - S.Pellegrino, Άλτις Ελαιόλαδο, Nespresso Professional, Le Monde
Υποστηρικτές: Κτήμα Γεροβασιλείου, Μ Dry, Septem


Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος