banner
banner
banner

Βοδινό με μπύρα

Συνταγή

Βοδινό με μπύρα
υλικά

1 κ. σπάλα βοδινή ή μοσχαρίσια σε μεγάλες μερίδες

750 ml σκούρα μπύρα

250 γρ. ψιλοκομμένο ντοματάκι

3 κρεμμύδια σε φέτες

3 καρότα σε χοντρά φετάκια

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

4 σκ. σκόρδο σε στενόμακρα φετάκια

1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. θυμάρι

1 κ.γ. κεδροκούκουτσα

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Βάζουμε το κρέας σε βαθύ σκεύος με μπύρα όση να το μισοσκεπάζει, μαζί με το θυμάρι και μερικά φετάκια σκόρδο. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο 7-8 ώρες. Κρατάμε το υγρό και σκουπίζουμε το κρέας. Κάνουμε σχισμές με μαχαίρι και μπήγουμε μέσα τα φετάκια του σκόρδου. Το τυλίγουμε με μουστάρδα και με ζάχαρη και το ροδίζουμε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε αντικολλητικό τηγάνι. Το αφαιρούμε και σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια και το καρότο. Τα μεταφέρουμε όλα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κεδροκούκουτσα και τη δάφνη και ανακατεύουμε στη φωτιά 2'-3'. Ρίχνουμε τη μπύρα από τη μαρινάδα και όση έχει απομείνει ακόμα (αν δεν τη χρησιμοποιήσαμε όλη) και αφήνουμε να σιγοβράσει 45'. Κατόπιν προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Γαλλία/μοσχάρι/μπύρα/κηπευτικά/στην κατσαρόλα


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος