Follow us

Βοδινό κότσι με καυτερό λουκάνικο και βραστά ψωμάκια

Βοδινό κότσι με καυτερό λουκάνικο και βραστά ψωμάκια

Υλικά

Υλικά

1 κιλό κότσι βοδινό, κομμένο σε κομμάτια πάχους 4 εκ.

220-250 γρ. καυτερό λουκάνικο κομμένο σε κυβάκια

3 κ. σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μεγάλα καρότα, κομμένα στα ίδια κομμάτια με το κρέας

2 μεγάλες ρέβες, κομμένες στα ίδια κομμάτια με το κρέας

2 κ. σ. αλεύρι

300 ml κόκκινο, ξηρό κρασί

600 ml ζωμό βοδινού

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα ψωμάκια

225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

1 πρέζα αλάτι

100 γρ. πρόβειο βούτυρο

1-2 κ. σ. φρέσκο δεντρολίβανο, λεπτά ψαλιδισμένο

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μαντεμένια κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, λίγα-λίγα, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα διατηρούμε ζεστά.

Ρίχνουμε το λουκάνικο στο τηγάνι μαζί και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να βγάλει το λίπος του.

Προσθέτουμε τα καρότα και τις ρέβες και τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα και να μαραθούν λιγάκι.

Πασπαλίζουμε το αλεύρι από πάνω κι ανακατεύουμε.

Αφήνουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά να σιγομαγειρεύονται και τα σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση το κρασί προσθέτουμε το κρέας και το ζωμό.

Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε την κατσαρόλα, την βάζουμε σε προθερμασμένο, στους 160ο C, φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψήνεται για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας, χωρίς βέβαια να του επιτρέψουμε να στεγνώσει.

Εν ανάγκη, συμπληρώνουμε τα υγρά του με λίγο ζεστό ζωμό ή κρέας.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα ψωμάκια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, μαζί με μια πρέζα αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και το δεντρολίβανο και όσο νερό χρειάζεται για να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Παίρνουμε ζύμη, με αλευρωμένα χέρια και την πλάθουμε, αν είναι δυνατόν με τις άκρες των δαχτύλων μας, σχηματίζοντας 8 μπαλάκια.

Τα απλώνουμε, αραιά-αραιά, σε μια λαμαρίνα του φούρνου, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, την οποία τοποθετούμε πάνω από την κατσαρόλα με το κότσι, τα τελευταία 25 λεπτά και τα αφήνουμε να ψηθούν, μέχρι να δούμε πως φούσκωσαν.

Βγάζουμε την κατσαρόλα με το κότσι από το φούρνο και σερβίρουμε το φαγητό μέσα από το σκεύος, ρίχνοντας μόνο στην κατσαρόλα τα συνοδευτικά ψωμάκια του για να ποτίσουν από τη σάλτσα.

Αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με λαχανικά ατμού και πουρέ πατάτας.

Θ.Τ.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.