Βοδινό κότσι με καρότα και αρωματικό πουρέ

Συνταγή

Βοδινό κότσι με καρότα και αρωματικό πουρέ
Υλικά για 6 άτομα

Για το κότσι
1.200 γρ. κότσι βοδινό, κομμένο από το χασάπη σε κομμάτια
1 κιλό καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
6 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ. σ. αλεύρι
400 ml λευκό, ξηρό κρασί
150 ml νερό
3 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
αλάτι και πιπέρι
Για τον αρωματικό πουρέ
6 πατάτες
100 ml γάλα
30 γρ. βούτυρο
3 κλαράκια βασιλικό, μόνο τα φυλλαράκια του
3 κλαράκια μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 κ. σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 
αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Τα βγάζουμε για να μη μαυρίσουν και στο ίδιο ελαιόλαδο ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε ξανά τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα, περιχύνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον μαϊντανό κι αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 1 ώρα. Προσθέτουμε τα καρότα και τα πράσινα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη 1 ώρα. Στο μεταξύ πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις αφήνουμε να χλιάνουν. Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπολ. Πέντε λεπτά περίπου πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, βάζουμε τις πολτοποιημένες πατάτες σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το γάλα κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα μυριστικά κι ανακατεύουμε καλά για να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές. Τον μοιράζουμε μαζί με το κρέας στα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος