Follow us

Βλίτα τσιγαριαστά με ξύγαλο (του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη)

Βλίτα τσιγαριαστά με ξύγαλο (του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη)

Υλικά

Υλικά

2 κ. βλίτα

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 

2 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια  

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

2 μέτριες ντομάτες πολτοποιημένες στον πολυκόφτη

½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

150gr ξύγαλο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και αλατίζουμε ελαφρώς.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες και την κόκκινη πιπεριά και μαγειρεύουμε συνεχίζοντας να ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε τα βλίτα λίγα-λίγα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα και πιπέρι.

Τέλος, προσθέτουμε τον μάραθο και τη φρέσκια ντομάτα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα βλίτα με ένα “κενέλ”(ή κουταλιά) ξύγαλο.*H συνταγή είναι του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, από το εστιατόριο "Χαρούπι" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.