banner
banner
banner

Βλίτα τσιγαριαστά με ξύγαλο (του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη)

Συνταγή

Βλίτα τσιγαριαστά με ξύγαλο (του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη)
Υλικά

2 κ. βλίτα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια  
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μέτριες ντομάτες πολτοποιημένες στον πολυκόφτη
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
150gr ξύγαλο
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και αλατίζουμε ελαφρώς. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες και την κόκκινη πιπεριά και μαγειρεύουμε συνεχίζοντας να ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τα βλίτα λίγα-λίγα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα και πιπέρι. Τέλος, προσθέτουμε τον μάραθο και τη φρέσκια ντομάτα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα βλίτα με ένα “κενέλ”(ή κουταλιά) ξύγαλο.

*H συνταγή είναι του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, από το εστιατόριο "Χαρούπι" στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος