Follow us

Βλίτα με παντζαρόφυλλα και μπαχαρικά

Βλίτα με παντζαρόφυλλα και μπαχαρικά

Υλικά

Υλικά

500 γρ. βλίτα

300 γρ. παντζαρόφυλλα

1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι

1 καυτερή πιπεριά ή 1 κ.γ. μπούκοβο

4 σκελίδες σκόρδο

½ κ.γ. κουρκουμά

1 κ.γ. κύμινο

½ φλ. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα και τα παντζαρόφυλλα και τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά ή το μπούκοβο, τον κουρκουμά και το κύμινο.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και το σκόρδο και να βγάλουν τα αρώματά τους τα μπαχαρικά.

Προσθέτουμε τα βλίτα και τα παντζαρόφυλλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, αλατίζουμε, σβήνουμε με το ξύδι και όταν εξατμισθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε να χλιάνουν και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.