Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
700 γρ. βίσονα
1 ώριμο αβοκάντο
3 καυτερές πιπεριές
1 λεμόνι
500 γρ. πατάτες
10 cl γάλα
20 γρ. σκόρδο (λιωμένες σκελίδες)
500 γρ. αντίβ (σικορέ)
10 cl ελαιόλαδο
20 γρ. βούτυρο
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή ψίχα
2 αβγά
100 γρ. αλεύρι
Φυλλαράκια μαϊντανού
Παρασκευή
Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε με το πιρούνι.
Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες, και τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Τις περνάμε από χειροκίνητη μηχανή ή μίξερ και κάνουμε έναν πουρέ, ανακατεύοντας τις λιωμένες πατάτες με το γάλα, το βούτυρο και το σκόρδο.
Αλατίζουμε και αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει.
Σχηματίζουμε κροκέτες από τον πουρέ, τις αλευρώνουμε, τις βουτάμε σε χτυπημένο αβγό και τις ακουμπάμε στην τριμμένη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε τις κροκέτες στη φριτέζα (200°C) για 3 λεπτά.
Ξεχωρίζουμε τα φύλλα των αντίβ και τα σοτάρουμε ελαφρώς (ίσα να αλλάξουν χρώμα) σε λάδι και βούτυρο.
Ψήνουμε το βίσονα στο φούρνο (προσοχή, πρέπει να μείνει ροζ, αλλιώς θα σκληρύνει) και μετά τον κόβουμε σε λεπτές φέτες.