Follow us

Βio λουκάνικα αυτόχθονου χοίρου

Λουκάνικα ωρίμανσης με γνησιότητα στη γεύση, από μαύρο αυτόχθονα χοίρο αγελαίας εκτροφής, παρασκευασμένα με παλιά παραδοσιακή συνταγή…

Βio λουκάνικα αυτόχθονου χοίρου

Εδώ, έχουμε ένα πραγματικά ξεχωριστό προϊόν, που θα δώσει ρέστα στο πασχαλινό τραπέζι μας. Ακριβώς γιατί έχει τη γνήσια γεύση της πρώτης ύλης (χοιρινό κρέας), χωρίς πολλά μπαχαρικά να τη σκεπάζουν, και συγχρόνως είναι μαλακό και ζουμερό. Η συνταγή του λουκάνικου Kudros είναι παλιά, ευρυτανική, από το 1932. Η πρώτη ύλη, λοιπόν…

Βio λουκάνικα αυτόχθονου χοίρου

Για τη φάρμα αυτόχθονων χοίρων του Κώστα Κυροχρίστου, στην περιοχή Αγια Τριάδα Μεσολογγίου, έχουμε ξαναγράψει. Πρόκειται για μια περίπτωση σπάνιας εκτατικής βιολογικής εκτροφής. Τα μαύρα γουρουνάκια (πιστοποιημένη αυτόχθονη φυλή) ζουν σε μια έκταση 2000 στρεμμάτων, στις όχθες της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού, σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, με υψώματα κατάφυτα με ελιές.
Αν βρεθείτε εκεί, θα τα πετύχετε σίγουρα να τρέχουν κατά ομάδες πλάι σας, τους ζεστούς μήνες να κάνουν το μπάνιο τους στις όχθες της λιμνοθάλασσας και να κοιμούνται κάτω από αιωνόβια ελαιόδεντρα και αγριελιές. Ο Κώστας Κυροχρίστος, αγοράζοντας αυτή την έκταση πριν είκοσι χρόνια ουσιαστικά συνέχισε την παράδοση του προκατόχου της γης, που μέχρι το 1910 εξέτρεφε χοιρινά αυτόχθονου μαύρου χοίρου και τα πούλαγε στην Κάτω Σικελία και την Πάρμα. Eνδεικτικό της ποιότητας αυτού του κρέατος ελευθέρας βοσκής, είναι πως ο χρόνος που δίνεται στα ζώα για να αποκτήσουν το κατάλληλο βάρος για την παραγωγή κρέατος είναι 12 μήνες, τη στιγμή που για τα σταβλισμένα ζώα, ο χρόνος αυτό ς είναι μόνο 4 μήνες.

Τα λουκάνικα, όπως και ένα εξαιρετικό μπέικον φυσικής ωρίμανσης αλλά και το φρέσκο κρέας των χοίρων κομμένο και συσκευασμένο, τα βρίσκουμε στο παντοπωλείο-deli «Nora's», Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι. Μπορείτε να κάνετε και τηλεφωνικές παραγγελίες.

Kudros, Αγία Τριάδα, Αιτωλικό, τηλ. 6999854548, www.kudros.eu

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;