Follow us

Βίδες με πράσινα λαχανικά και προσούτο

Βίδες με πράσινα λαχανικά και προσούτο

Υλικά

Υλικά

2 κ. σ. βούτυρο

2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το τέλος

4 πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτά κομματάκια

1 κ. κ. αλάτι

125 ml λευκό ξηρό κρασί

125 ml ζωμό κότας

2 ματσάκια σπαράγγια, κομμένα διαγωνίως σε κομμάτια των 2,5 εκ 

2 φλιτζάνια καθαρισμένο αρακά (περίπου 1 κιλό φρέσκος, πριν τον καθαρίσουμε) 

1 πακέτο βίδες ή φιογκάκια ή τριβελάκια

1 μαρούλι ή 1 αϊσπέργκ, κομμένο σε κομμάτια

150 γρ. παρμεζάνα + λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα

3-4 κ. σ. ψιλοκομμένο, μαϊντανό 

120 γρ. ψιλοκομμένο προσούτο

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το βούτυρο με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα βαρύ και φαρδύ τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.

Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε το κρασί, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να σωθεί το κρασί και να μελώσουν τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε και το ζωμό και μόλις πάρει βράση υπολογίζουμε 1-2 λεπτά ακόμα και απομακρύνουμε από τη φωτιά το τηγάνι.

Ζεματάμε τα σπαράγγια σε καυτό νερό για 2-4 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος τους, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.

Ρίχνουμε τον αρακά στην κατσαρόλα που βράσαμε τα σπαράγγια και τον ζεματάμε κι αυτόν για 2 λεπτά και τον μεταφέρουμε με την τρυπητή κουτάλα στο μπολ με το κρύο νερό.

Στη συνέχεια σουρώνουμε τα λαχανικά, βάζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε, αφού κρατήσουμε περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε ξανά τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το μαρούλι και το αφήνουμε 1 λεπτό να μαραθεί, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα ζεσταίνουμε κι αυτά, προσθέτουμε τα μισά ζυμαρικά και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε τον μαϊντανό, ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά, προσθέτουμε και λίγο από το νερό τους και ανακατεύουμε ξανά.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μια σαλατιέρα.

Ρίχνουμε από πάνω το προσούτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγη ακόμα παρμεζάνα.Θ.Τ.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.