Βελουτέ σούπα κόκκινης κολοκύθας με εξωτικά αρώματα

Συνταγή

Βελουτέ σούπα κόκκινης κολοκύθας με εξωτικά αρώματα
Υλικά

Μισή κόκκινη κολοκύθα περίπου 2 κ. ή 2-3 κολοκύθια butternut
Ενα κλαδάκι αρμπαρόρριζα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. σκόνη καρδάμωμο
1 κ.γ. σκόνη μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. σκόνη κουρκουμά
1 κ.γ. σκόνη κύμινο
1 κ.σ. ξυσμένο φρέσκο τζίντζερ
Αλάτι
Για γαρνιτούρα
ψημένος κολοκυθόσπορος
φυλλαράκια θυμαριού
λίγο ξεροψημένο προσούτο (αν θέλουμε)

Εκτέλεση

Ξεσποριάζουμε την κολοκύθα, την αλατίζουμε πολύ ελαφρά, την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
μαζί με την αρμπαρόρριζα και την ψήνουμε στους 150ο C χωρίς να έχουμε προθερμάνει το φούρνο. Σε περίπου 30 λεπτά θα είναι τελείως ψημένη. Μόλις κρυώσει λίγο, βγάζουμε τη σάρκα της με ένα κουτάλι και τη χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
Σε μια κατσαρόλα λυώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το αλεύρι μεχρι να πάρει ελαφρύ μπεζ χρώμα και να μυρίσει ευχάριστα. Σβήνουμε με τον ζωμό των λαχανικών ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τον χυλό της κολοκύθας. Αρωματίζουμε με τα μπαχαρικά, προσθέτουμε όσο επιπλέον αλάτι χρειάζεται και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε και στολίζουμε με τον κολοκυθόσπορο, τα φυλλαράκια θυμαριού και το ξεροψημένο προσούτο, αν χρησιμοποιούμε.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαγικές Κατσαρόλες" στο Παλαιό Φάληρο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος