banner
banner
banner

Βελουτέ με κουνουπίδι, γάλα καρύδας και κάρρυ

Συνταγή

Βελουτέ με κουνουπίδι, γάλα καρύδας και κάρρυ
Υλικά για 4 μερίδες

1 κλ. κουνουπίδι (μόνο οι ανθοί)
1 λτ. σπιτικό ζωμό λαχανικών, χωρίς επιπλέον αλάτι
2 κρεμμύδια μέτρια, λευκά
1 κ.γλ. σκόνη κάρρυ, απαλή
20 ml ξηρό λευκό κρασί
300 γρ. γάλα καρύδας
20 γρ. λάδι καρύδας
ανθός αλατιού & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

banner
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε αντικολλητικό τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο λάδι καρύδας να το μαράνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Βράζουμε τον ζωμό με το κρασί για 10' να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ψήνουμε το κουνουπίδι σε φούρνο στους 160˚C για 15'-20' μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και ελαφριά καπνιστή γεύση.
Τοποθετούμε το κουνουπίδι και το γάλα καρύδας στον ζωμό μαζί με το μαραμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε το κάρρυ.
Βράζουμε για 3'-4' ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη σούπα σε μπλέντερ. Χτυπάμε για 1'-2' σε υψηλή ταχύτητα. Περνάμε από τη σίτα για να έχουμε ένα βελούδινο αποτέλεσμα και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με ελάχιστο κάρρυ και σπιτικά κρουτόν



*Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Holmes Place Cookbook", που διατίθεται στα Holmes Place.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος