Follow us

Βελουτέ καπνιστής μελιτζάνας

Βελουτέ καπνιστής μελιτζάνας

Υλικά

Υλικά για 10 μερίδες

3 κ. μελιτζάνες φλάσκες

200 γρ. πιπεριές τ. Φλωρίνης

1 ξερό κρεμμύδι

1 κλωνάρι σέλερι

2 κ.σ. αλάτι

Πιπέρι άσπρο

2 κ.σ. ζάχαρη

300 γρ. βούτυρο

200 γρ. αλεύρι

200 ml κρέμα γάλακτος

100 ml κρασί

1 λίτρο νερό

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

Ένα καρβελάκι αγιορείτικο ψωμί

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες: τις ψήνουμε με το φλόγιστρο σε δυνατή φωτιά για να καπνιστούν και τις καθαρίζουμε αμέσως, ώστε να μην μας μαυρίσουν.

Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα.

Πουδράρουμε με το αλεύρι και τα σοτάρουμε ακόμη λίγο.

Σβήνουμε με λευκό αγιορείτικο κρασί, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, τη χτυπάμε στο μπλέντερ και την περνάμε από σήτα.

Τελειώνουμε δένοντάς την με την κρέμα και λίγο βούτυρο.Ετοιμάζουμε τον πελτέ πιπεριάς Φλωρίνης: ψήνουμε τις πιπεριές στο φλόγιστρο και τις καθαρίζουμε καλά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις πιπεριές στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει ένας σφιχτός πελτές καιπροσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή, με 3-4 μεγάλες σταγόνες πελτέ πιπεριάς και μια λεπτή ξεροψημένη φέτα από το αγιορείτικο καρβελάκι μας.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Τα τρία γουρουνάκια" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.