Βελούδο από πατάτες με μπέικον και πράσο

Συνταγή

Βελούδο από πατάτες με μπέικον και πράσο
Υλικά

 300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεσαίο καρέ 50 γρ. βούτυρο 50 γρ. ελαιόλαδο  75 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες 150 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες 50 γρ. μπέικον, κομμένο σε μεσαίο καρέ 350 γρ. ζωμός κοτόπουλου 
100 γρ. κρέμα γάλακτος 10 κλωναράκια θυμάρι καθαρισμένο Αλάτι 

Εργαλεία 
 * Κατσαρόλα * Μπλέντερ * Επιφάνεια κοπής * Μαχαίρι chef * Σινουά (Chinois) * Πίλερ (Ρeeler) * Κουτάλα ανακατέματος 

παρασκευή

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα πράσα και το μπέικον, τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου. Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί, προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αλέθουμε πολύ καλά τη σούπα στο μπλέντερ. Περνάμε από πολύ ψιλή σήτα. Αλατίζουμε κι άλλο, αν χρειάζεται. Αν δεν τη σερβίρουμε αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου. Η σούπα αυτή μπορεί να σερβιριστεί και κρύα. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος