banner
banner
banner

Βαυαρέζικο άλειμμα τυριού

Συνταγή

Βαυαρέζικο άλειμμα τυριού
υλικά

450 γρ. μπρι
40 γρ. μπλε τυρί 
2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά (πιμεντόν)
2-3 κ.σ. μπύρα lager
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Έχουμε βγάλει αρκετή ώρα πριν τα τυριά και το βούτυρο από το ψυγείο. Έχουμε αφαιρέσει το λευκό εξωτερικό και έχουμε κόψει σε κυβάκια το μπρι, ενώ έχουμε θρυμματίσει με πιρούνι το μπλε τυρί. Όταν είναι αρκετά μαλακά, τα βάζουμε σε βαθύ μπολ μαζί με το βούτυρο και τα κάνουμε ένα μείγμα, με σπάτουλα ή κουτάλι. Προσθέτουμε την πάπρικα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε αρχικά μια κ.σ. μπύρα, ανακατεύοντας το μείγμα ώστε να γίνει μια κρέμα μαλακιά. Προσθέτουμε σταδιακά μια -δυό κ.σ. μπύρα, ανακατεύοντας κάθε φορά. Όταν το μείγμα έχει την υφή που θέλουμε δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Το κρατάμε στο ψυγείο περίπου μία ώρα πριν το σερβίρισμα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη πάπρικα. Σερβίρουμε με μαύρο ψωμί σε φέτες.

tips: αγοράζουμε το τυρί μπρι χύμα από τα μεγάλα σουπερμάρκετ, ειδικά αν θέλουμε μεγαλύτερη ποσότητα. Είναι συνήθως ίδιο με το συσκευασμένο -συχνά και καλύτερο- και στοιχίζει φθηνότερα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος