Follow us

Βασιλόπιτα με κάστανα και καρύδια (του Διονύση Αλέρτα)


Βασιλόπιτα με κάστανα και καρύδια (του Διονύση Αλέρτα)

Υλικά

Υλικά:

310 gr   ζάχαρη κρυσταλλική

11        κρόκοι αβγών

240gr    αλεύρι μαλακό

5gr        baking powder

1 στικ     βανίλιας

100gr     γάλα

70gr       χυμό πορτοκάλι

90gr       βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)

150gr     κάστανα μαρόν γλασέ

100gr     καρύδια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και τη βανίλια στο μίξερ (με το φτερό) μέχρι να αφρατέψουν.

Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε απαλά.

Προσθέτουμε τα υγρά της συνταγής μας, μαζί με το λιωμένο βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια μαρίζ και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε τα κάστανα και τα καρύδια χοντροκομμένα.

Τοποθετούμε το μείγμα μας σε τσέρκι διαμέτρου 25 εκ, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 40 λεπτά.Διακοσμούμε αναλόγως με το γιορτινό τραπέζι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.