Aν διαθέτουμε ψησταριά -κάθε είδους- και ψήστη με μεράκι, το μπάρμπεκιου είναι το πιό διασκεδαστικό κάλεσμα. Το φαγητό ψήνεται μπροστά σου, οι μυρωδιές ανοίγουν την όρεξη, το τραπέζι σχεδόν περιττεύει. Αλλά χρειάζεται προετοιμασία.
Η αγορά των σωστών κρεάτων, το μαρινάρισμα -ακόμα και το πιό απλό απαιτεί από 4 ως 24 ώρες- , ένα δυό συνοδευτικά και σαλατικά, θέλουν πρόβλεψη ένα 24ωρο πριν, τουλάχιστον. Στο ψήσιμο πρωταγωνιστεί η πρώτη ύλη και η ποιότητά της θα καθορίσει την επιτυχία του...εγχειρήματος. Εμπιστευτείτε κρεοπώλη που γνωρίζετε και βεβαιωθείτε ότι τα κρέατα είναι σιτεμένα.
Αν και συνηθίζονται "μονοθεματικά" μπάρμπεκιου ( π.χ. μπιφτέκια, παϊδάκια, σουβλάκια) μιά ποικιλία είναι πάντα πιό ευπρόσδεκτη. Μπορούμε ν' αρχίσουμε από τα εύκολα λουκάνικα, να προχωρήσουμε σε μπιφτέκια ή κεμπάπ και να συνεχίσουμε με παϊδάκια ή κοτόπουλο. Προνοήστε γιά εργαλεία ψησταριάς, αρκετά κάρβουνα και σκεύη, γιά να μην ψάχνεστε.
Οι συνταγές που σας προτείνουμε σήμερα ξεφεύγουν από αυτές που συνηθίζουμε. Προσθέστε μία ή δύο στο μενού σας γιά αλλαγή.