Βάλε λάδι, πες umami

Δημήτρης Αντωνόπουλος Δημήτρης Αντωνόπουλος Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011

Ό,τι έχει παλαίωση έχει και umami. Αυτή είναι μια αλήθεια που επιβεβαώνεται 100% στα τυριά. Πάρτε για παράδειγμα την πολύμηνης παλαίωσης παρμεζάνα, μια αληθινή βόμβα γλουταμινικού οξέος.

Βάλε λάδι, πες umami

Πάρτε το ροκφόρ και την ιδιότυπη ωρίμανσή του που το οδηγεί σε μια πικάντικη γεύση 1.280 μονάδων umami. Ε, λοιπόν, έχουμε κι εμείς ένα ιδιόρρυθμο τυρί που παλαιώνει αρκετά, αλλά στο λάδι. Μιλάω για το λαδοτύρι της Ζακύνθου και όχι για το κλασικό της Μυτιλήνης, που δεν το βάζουν πλέον στο λάδι (σουρεάλ και όμως αληθινό). Χάρη σε αυτήν την παλαίωση, το λαδοτύρι γίνεται αρκούντως πικάντικο και κάνει τους αισθητήρες του umami στη γλώσσα να χτυπάνε συναγερμό. Χρησιμοποιήστε το στο μαγείρεμα, για να απελευθερώσετε όλες τις δυνάμεις του. Δ.Α.


Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος