Follow us

Αυθεντικές ιταλικές συνταγές από το εστιατόριο “Da Bruno”

Αυθεντικές ιταλικές συνταγές από το εστιατόριο “Da Bruno”

Για 25 ολόκληρα χρόνια, το εστιατόριο Da Bruno, “κρυμμένο” διακριτικά πίσω από ψηλά δέντρα και έναν υπέροχο, λουλουδιασμένο κήπο, στην οδό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο, προσφέρει καλοφτιαγμένα κλασικά ιταλικά πιάτα, στη φιλόξενη σάλα του.
Η επιμονή του chef patron Δημήτρη Τσουκάρη σε κάποιες σταθερές της ιταλικής γαστρονομίας, έχει δημιουργήσει γευστικούς “θεσμούς” όπως το γαστρονομικό event «Il Tartufo Bianco», με τη διάσημη λευκή τρούφα, που διαρκεί όλο τον Δεκέμβρη, και πιο πρόσφατα, τη σούπερ σπεσιαλιτέ του εστιατορίου: μέσα σε ένα ολόκληρο κεφάλι παλαιωμένης παρμεζάνας reggiano 36 μηνών, μαγειρεύεται μπροστά στον πελάτη χειροποίητο σπαγγέτι “κιθάρα” εισαγωγής από την Ιταλία.

Αυθεντικές ιταλικές συνταγές από το εστιατόριο “Da Bruno”

Το μενού του εστιατορίου βάζει, φυσικά, στο επίκεντρο τα ζυμαρικά, πολλά από τα οποία χειροποίητα, το ριζότο, τα νιόκι και τα παρόμοια (περίπου 20 πιάτα) και την πίτσα, με 10 διαφορετικά είδη. Εκτός από αυτά, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από κρεατικά της ώρας με ωραίες ιταλοπρεπείς σάλτσες και πολλά-πολλά antipasti.
Ιδιαίτερα φροντισμένη η wine list, διαθέτει περισσότερες από 85 ετικέτες ιταλικών και ελληνικών κρασιών, αλλά και δυνατούς εκπροσώπους από τον διεθνή αμπελώνα και μια καταπληκτική συλλογή διάσημων digestifs –γκράπες, λιμοντσέλο Villa Massa, μαστίχα, κ.λπ.
Ανάμεσα στις συνταγές, που μας έδωσε ο σεφ Δημήτρης Τσούκαρης, ζυμαρικά πρωτίστως, είναι και μια που ξεχωρίζει για την απλότητα και τη νοστιμιά της: το συκώτι αλά Βενετσιάνα (Fegato alla Veneziana). To γάλα μέσα στο οποίο μαρινάρεται το συκώτι το κάνει απίστευτα μαλακό και αν προτιμήσετε την πολέντα για συνοδεία, θα έχετε μια αυθεντική ιταλική γεύση στο τραπέζι σας.

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, 2109818759, www.dabruno.gr, https://www.facebook.com/dabruno46

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;