Follow us

Αστακός στα κάρβουνα με λεμονάτο βούτυρο

Αστακός στα κάρβουνα με λεμονάτο βούτυρο

Υλικά

Υλικά

1 αστακός (ή περισσότεροι)

Φρέσκο βούτυρο, χυμός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός

Παρασκευή

Αν ο αστακός είναι ζωντανός, τον ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά.

Τραβάμε το σώμα στη βάση του κεφαλιού και χωρίζουμε το κεφάλι.

Κρατάμε σταθερά το σώμα, με την κοιλιά προς τα πάνω, και μ' ένα κοφτερό μαχαίρι με φαρδιά λάμα το κόβουμε στη μέση, κατά μήκος.

Λιώνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με ίση ποσότητα χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε τη σχάρα να κάψει και ακουμπάμε επάνω τα κομμάτια του αστακού, με το κέλυφος προς τα κάτω.

Τα αλείφουμε με λίγο από το μείγμα βουτύρου.

Ψήνουμε τον αστακό και το κεφάλι του για 8-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός του.

Αν τον παραψήσουμε, θα σκληρύνει και θα στεγνώσει.

Τον σερβίρουμε ραντισμένο με το λεμονάτο βούτυρο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Αν έχει αβγά, τα χτυπάμε μαζί με την ουσία που έχει το κεφάλι, με λίγο λαδολέμονο, και τα σερβίρουμε σε μπολ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.